Hoofdgerechten

  € / pers.

Varkensfiletgebraad “Gambrinus” (saus met gebakken champignons, speklardons

en geglaceerde zilveruitjes) / Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus of streekbiersaus

* Het varkensfiletgebraad kan vervangen worden door: gebraiseerde polderham /   gelardeeerd- / Ardeens- / Orloff of duivelsgebraad

8,00

Varkenshaasje of melkvarkenshaasje "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" /

roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / dragonsaus

9,50

Wild zwijnhaasje - wildsausje van truffelnat en boschampignons

12,00

Melkkalfshaasje of kalfsgebraad - saus van Kriek / "Gambrinus" / Portosaus /

"Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus

13,00

Belgisch Wit-Blauwe rundsfiletpure - Châteaubriandsaus / Portosaus /

"Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus

13,50

Provencaals gekruid lamskroontje met saus van graantjesmosterd /

zachte knoflook-rozemarijnsaus

13,00

Lamskroontje met een korst van oude graanmosterd en peterselie -

sausje van acaciahoning en tijm

13,00

Struisvogelfilet met rozemarijn - Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / wildsausje van truffelnat en boschampignons

13,50

Kangoeroefilet met rozemarijn - Portosaus / "Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus / streekbiersaus / wildsausje van truffelnat en boschampignons

12,00

Het beste van het hertenkalf uit eigen streek -

wildsausje van truffelnat en boschampignons

13,50

Mechelse koekoek (hoevekip) - sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / zoetzuur met frambozenbier / dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus /

"Archiduc" / roze pepersaus / Bordelaisesaus

10,00

Gemarineerde kalkoenborst - sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / Bordelaisesaus / dragonsaus / "Gambrinus" / Portosaus / "Archiduc" /

roze pepersaus / Bordelaisesaus

9,00

Op het karkas gebraden parelhoen - sinaasappelsaus geparfumeerd met Grand-Marnier / roze pepersaus / Calvadossausje

10,00

Waaier van gelakte tamme eendenborst - zoetzuur met frambozenbier /

honing-balsamicosaus

10,00
Wilde fazantenfilet met parmaham en verse salie - ganzenleversaus 13,00
 

Alle aardappelbereidingen worden in huis gemaakt

   
Aardappelkroketten (per stuk) € 0,30 / stuk
Amandeldauphineaardappelen (kleine kroketjes in amandelen gewenteld) (per stuk) € 0,20 / stuk
Duchesseaardappelen uit de oven € 1,50 / portie
Gegratineerde dauphinoiseaardappelen € 1,50 / portie
Aardappeltaartje met spekreepjes € 1,50 / portie
Aardappelfrietjes € 1,50 / portie
 

Verse seizoensgroenten worden regelmatig aangepast

 

€ / portie.
In honing gekonfijte witloofstronkjes 1,50
Gekarameliseerde appeltjes met wilde veenbessen 1,50
In Bordeauxwijn gepocheerde peren met wilde veenbessen 1,50
Reuzechampignon gevuld met duxelle van champignons en sjalotjes, gegratineerd met kaas 1,80
Filomandje met gebakken champignons en geglaceerde zilveruitjes 1,80
Oesterzwammen gebakken in hazelnootboter 1,80
Bloemkoolroosjes genappeerd met béchamelsaus en kaas 1,50
Gesauteerde prei in feuilleté in wikkel van preilinten
1,50
Courgetmandje gevuld met ratatouille van Provençaalse groentjes 1,50
Courgetmandje gevuld met brunoise van worteltjes, knolselder en prei
1,50
Fijne boontjes in spekjasje 1,50
Snijbonen in boter gebakken 1,50
Tomaten gevuld met extra-fijne erwtjes 1,50